Ajax weet waar het aan toe is: twee keer Juventus in zes dagen tijd

Ajax weet waar het aan toe is: twee keer Juventus in zes dagen tijd

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 13:35vr 15-03-2019 om 13:35

Het speelschema voor de kwartfinales van de Champions League is bekend. Ajax neemt het in een tijdsbestek van zes dagen twee keer op tegen tegenstander Juventus.

Ajax begint op woensdag 10 april met een thuisduel met Juventus. Zes dagen later op dinsdag 16 april wacht de return in het Allianz Stadium. Weet Ajax te stunten en Juventus uit te schakelen, dan wacht in de halve finales een confrontatie met Manchester City of Tottenham Hotspur. 

Een 'geluk' voor Ajax is dat het competitieprogramma rond de duels met Juventus niet bijzonder zwaar is. De Amsterdammers spelen op woensdag eerst tegen de Serie A-koploper en nemen het drie dagen later in eigen huis op tegen Excelsior. Die wedstrijd zou eigenlijk op zondag gespeeld worden, maar de KNVB heeft vanwege de extra Champions League-wedstrijden besloten om die wedstrijden een dag naar voren te halen. 

Ajax heeft na het duel met Excelsior drie dagen de tijd om zich voor te bereiden op de return in Turijn. Na de tweede wedstrijd tegen Juventus wacht een uitduel bij FC Groningen, op zondag 21 april.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws