'Veel respect' voor Ajax en De Ligt: 'Vergis je niet: hij is een gevestigde naam'

'Veel respect' voor Ajax en De Ligt: 'Vergis je niet: hij is een gevestigde naam'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 19:00vr 15-03-2019 om 19:00

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 19:06vr 15-03-2019 om 19:06

Niet alleen voor Matthijs de Ligt, óók voor Cristiano Ronaldo zijn de duels in de kwartfinale van de Champions League een test. Dat stelt David Endt in gesprek met VoetbalPrimeur. Hij denkt dat de aanvoerder van Ajax en de spits van Juventus volgend seizoen wel eens samen kunnen spelen.

"Het is een mooie uitdaging voor De Ligt", stelt Endt over de duels met de Portugese ster. "Misschien wel tegen een toekomstige clubgenoot. Dat speelt ook mee. Nadat De Ligt de Golden Boy Award kreeg als beste jonge speler van Europa, waren er meteen gesprekken. Het was in Turijn, dus Juventus was in de buurt. Er worden gesprekken gevoerd, er wordt geflirt", weet de schrijver en columnist. "Wie weet komt het er wel van."

Endt, voormalig teammanager van Ajax, denkt niet dat Ronaldo de duels met De Ligt licht opneemt. "Ik denk dat Ronaldo zal zeggen: dat is een aardige speler, dat zal een test zijn. Vergis je niet: in Italië, in heel Europa is De Ligt een gevestigde naam geworden. Die naam wordt met respect uitgesproken. Ik denk niet dat Ronaldo bang is voor iemand, maar hij weet wel: ik ga een geduchte tegenstander treffen."

Lees ook: Endt geeft Ajax '35 procent kans': 'Als ze daar de slag winnen, zijn ze heel ver'

Arrogant Juventus
Niet alleen De Ligt, maar heel Ajax wordt gewaardeerd. "Ze kijken met heel veel respect naar Ajax. Zeker de overwinning op Real Madrid en met name de manier waarop, heeft heel veel aandacht gekregen in Italië. Er wordt gezegd dat Ajax 'herrezen' is. Ze hebben gezien waartoe Ajax in staat is. En ze hebben het over de jeugdopleiding die al vijftig jaar resultaten neerzet. Ajax is een tijdje buiten beeld geweest, maar ze zijn er weer."

Van onderschatting zal absoluut geen sprake zijn, stelt Endt. "Al is Juventus dan een van de arrogantste clubs van Italië, het is niet zo dat Ajax in zijn algemeenheid laatdunkend of minderwaardig wordt beschouwd. Ze worden gezien als een vermetele, jonge hond die net als in het verleden grote clubs pijn kan doen."

Volgens Endt telt nog iets anders mee. "In Italië is een natuurlijk respect voor traditie en historie. En Ajax heeft altijd indruk gemaakt in Italië. Het zal nu misschien nog wel sterker zijn, omdat ze beseffen dat de verhoudingen steeds verder worden scheefgetrokken. Ze beseffen wel dat Nederland met beperkte middelen toch zijn resultaten bereikt."

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)

Poll

Is Juventus een mooie club voor De Ligt?

(5798 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws