FC Twente dendert door richting titel; Bryan Smeets doet Ajax wéér pijn

FC Twente dendert door richting titel; Bryan Smeets doet Ajax wéér pijn

15-03-2019 22:03 Laatste update: 16-03-2019 07:15
68

FC Twente stevent in rap tempo op de titel in de Keuken Kampioen Divisie af. De Tukkers waren in de Grolsch Veste met liefst 5-0 te sterk voor FC Volendam. De voorsprong op nummer twee Sparta bedraagt elf punten.

Twente liep in dik een half uur uit naar een 4-0 voorsprong. Javier Espinosa, Ricardinho, Peet Bijen en Aitor Cantalapiedra vonden het net. Na rust maakte Jari Oosterwijk er vervolgens nog 5-0 van. Enige tegenvaller was het uitvallen van spits Tom Boere, die werd vervangen door Fred Friday. De van AZ gehuurde spits werd op een fluitconcert getrakteerd door de Enschedese fans.

Wedden

Meer odds

Go Ahead Eagles ziet de achterstand op FC Twente oplopen tot twaalf punten. De Deventenaren bleven op bezoek bij Helmond Sport steken op 1-1. Sparta nam door een 1-3 overwinning bij Almere City FC de tweede plek over. Mohamed Rayhi, Ragnar Ache en Deroy Duarte scoorden voor de formatie van trainer Henk Fraser. Nummer vier FC Den Bosch ging hard onderuit bij NEC: 5-0. Jonathan Okita was drie keer trefzeker voor de Nijmegenaren.

Het SC Cambuur van de scheidende trainer René Hake, Henk de Jong wordt genoemd als opvolger, won met 3-1 van Jong PSV. Sam Hendriks was met twee goals belangrijk in Leeuwarden. Ook de beloften van Ajax leden een nederlaag. TOP Oss was met 2-1 de baas. Bryan Smeets, die Ajax in 2016 de landstitel ontnam, wist opnieuw te schitteren tegen de Amsterdammers. Hij scoorde op zéér fraaie wijze. 

Overige uitslagen
FC Dordrecht - Roda JC 3-2
MVV Maastricht - RKC Waalwijk 1-4
Telstar - Jong AZ 1-0
Jong FC Utrecht - FC Eindhoven 1-3