PSV krijgt boete van KNVB: 'Naderen moment dat we geen fans mee mogen nemen'

PSV krijgt boete van KNVB: 'Naderen moment dat we geen fans mee mogen nemen'

16-03-2019 10:40 Laatste update: 10:50
136

PSV heeft van de KNVB een boete van tienduizend euro opgelegd gekregen omdat er tijdens de uitduels met sc Heerenveen en De Graafschap vuurwerk in het uitvak werd afgestoken. Dat meldt de Eindhovense club zaterdag.

"Iedereen begrijpt dat we voor dit geld een betere bestemming hadden kunnen vinden", laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten. "Het dossier PSV in Zeist vult zich na een tijd zonder incidenten in rap tempo en dat kan verstrekkende gevolgen hebben."

Volgens Gerbrands heeft de KNVB nadrukkelijk laten weten dat de maat bijna vol is, zoals ook Feyenoord al overkwam. "We naderen het moment waarop we voor straf geen supporters mee mogen nemen. En dat zou echt sneu zijn, want de spelers roemen niet voor niets ook vaak de steun die ze buiten Eindhoven ontvangen."

PSV steunt het standpunt dat er geen vuurwerk mag worden afgestoken in stadions. "Het is gezamenlijk beleid. Er hebben in het verleden vreselijke incidenten plaatsgevonden", stelt Gerbrands. "Mensen hebben blijvende schade opgelopen. Het is geen kwestie van roomser dan de paus willen zijn, het is pure noodzaak."