Pieters droomt van rentree in Utrecht: Ik ben die club zo dankbaar

Pieters droomt van rentree in Utrecht: "Ik ben die club zo dankbaar"

16-03-2019 13:54
20

Erik Pieters leek ooit voorbestemd te zijn om de vaste linksback van het Nederlands elftal te worden, maar speelde zijn laatste interland alweer op 4 september 2014. De dertigjarige verdediger wordt momenteel door Stoke City verhuurd aan de Franse laagvlieger Amiens.

Pieters staat al enige tijd op achttien interlands, maar hoopt nog steeds stiekem dat hij dit aantal ooit kan uitbreiden. "Ik zal nooit bedanken voor het Nederlands elftal, maar het staat op een laag pitje", vertelt hij aan VTBL. De linkspoot uit de Betuwe denkt dat hij nog altijd van waarde kan zijn voor de nationale ploeg. "In het begin vreet het aan je als je niet wordt opgeroepen en is het gewoon zwaar klote. Ik denk namelijk zeker dat ik een goed persoon kan zijn voor Oranje. Wie weet krijg ik in de toekomst nog een kans. Dat blijft het doel."

Bovendien hoopt hij ooit nog terug te kunnen keren bij FC Utrecht, de club waar het voor hem allemaal begon. "Op wat voor manier dat dan ook mag zijn. Ik ben die club zo dankbaar", laat hij weten. "Misschien kan ik als speler de club nog helpen met mijn ervaring, maar wellicht loopt het anders en keer ik op een andere manier terug. Het zou in ieder geval geweldig zijn om iets terug te kunnen doen."