'Stengs heeft bijna alles waar ik van houd, hij wordt een heel grote speler'

'Stengs heeft bijna alles waar ik van houd, hij wordt een heel grote speler'

Gepubliceerd: zaterdag 16 maart 2019 om 19:28za 16-03-2019 om 19:28

Willem van Hanegem uit zich positief over AZ'er Calvin Stengs. De aanvaller komt in de toekomst bij een grote club terecht, voorspelt De Kromme.

"Als je een liefhebber bent, houd je ook van hem. Hij heeft bijna alles waar ik van houd", vertelt Van Hanegem in een video van Touzani TV. "Over z'n dribbels hoef je niet te zaniken. Hij is echt hartstikke goed. Hij heeft ook nog overzicht. Als je die twee dingen hebt..."

Van Hanegem vindt dat Stengs ook het koppen onder de knie heeft. "Wat mij opvalt is dat spelers acht van de tien ballen op hun schouders krijgen. Die kunnen de snelheid helemaal niet inschatten. Calvin heeft dat wel."

Stengs is onlangs teruggekeerd van een zware blessure. "Ik werd pissig toen mensen zeiden dat hij geblesseerd raakte omdat hij nog jong is. Het was een vervelende samenloop van omstandigheden. Niet alleen voor hem, maar ook voor ons. Ik heb heel lang uitgekeken naar zijn terugkeer. Hij wordt gewoon een heel grote speler."

Stengs zelf onthult zijn grote droom. "Spelen voor FC Barcelona. Dat is het ultieme. Dat is wat ik écht graag zou willen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Haalt Stengs de top?

(875 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws