Atlético kan titel uit het hoofd zetten, Karsdorp en Kluivert verrassend onderuit

16-03-2019 20:39
23

Atlético Madrid is op bezoek bij Athletic Club tegen een nieuwe zeperd aangelopen. De Madrilenen hoopten de 3-0 nederlaag bij Juventus weg te poetsen in Baskenland, maar gingen aldaar met 2-0 onderuit.

Atlético kan titelaspiraties in ijskast zetten
Atlético Madrid heeft zichzelf in Bilbao een hele slechte dienst bewezen. De ploeg van Diego Simeone, die deze week al een ferme tik opliep door in Turijn een 2-0 voorsprong in de Champions League uit handen te geven, ging met 2-0 onderuit tegen Athletic Club. Barcelona kan daardoor uitlopen naar een voorsprong van tien punten.

Atlético en Athletic Club waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar in het laatste kwartier van de tweede helft boorde de thuisploeg de titelhoop van de Madrilenen de grond in. De razendsnelle Inaki Williams zorgde voor de 1-0, waarna Kenan Kodro het duel vijf minuten voor tijd in het slot gooide.

Karsdorp en Kluivert lijden beschamende nederlaag
Ook AS Roma heeft de uitschakeling in de Champions League niet weten recht te zetten. De Romeinen, nu de nummer vijf van de Serie A, gingen in Ferrara met 2-1 onderuit tegen laagvlieger SPAL. Rick Karsdorp en Justin Kluivert, die beiden in de basis startten, konden niet voorkomen dat SPAL na twintig minuten op voorsprong kwam via Mohamed Fares. Na rust zette Diego Perotti AS Roma op gelijke hoogte vanaf de stip, maar Andrea Petagna schoot ook vanaf elf meter SPAL naar de zege.