'Arsenal zet zinnen op Overmars: directeur maakt vertrekwens kenbaar bij Ajax'

'Arsenal zet zinnen op Overmars: directeur maakt vertrekwens kenbaar bij Ajax'

16-03-2019 20:55 Laatste update: 21:57
109

Marc Overmars is na het afhaken van Monchi de belangrijkste kandidaat om als technisch directeur aan de slag te gaan bij Arsenal. Dat melden de Britse boulevardmedia zaterdag, waaronder The Sun en The Daily Mirror.

Ook Football London rept over de interesse van Arsenal in Overmars. Volgens dat medium heeft de voormalige linksbuiten zelfs al aangegeven dat hij wil terugkeren bij The Gunners. Bij Ajax zouden ze op de hoogte zijn van die wens. De Amsterdammers zien er weinig in om Overmars te laten gaan, maar beseffen dat de lokroep uit het Emirates Stadium wel eens te sterk kan zijn.

Overigens zou Overmars niet de opvolger worden van de vertrokken Sven Mislintat. Voor de functie van hoofdscout is Francis Cacigao de belangrijkste kandidaat. De Spanjaard is momenteel hoofd van de internationale scoutingsafdeling van Arsenal. 

De huidige directeur spelersbeleid van Ajax speelde tussen 1997 en 2000 voor Arsenal en werd in de Britse pers al vaak in verband gebracht met een terugkeer naar Noord-Londen. Aanvankelijk leek Monchi na zijn vertrek bij AS Roma in poleposition te liggen, maar hij geeft de voorkeur aan een terugkeer naar Sevilla.