De Jong hoopt op snel akkoord: 'Het gaat om De Graafschap, de rest komt dan wel'

De Jong hoopt op snel akkoord: 'Het gaat om De Graafschap, de rest komt dan wel'

16-03-2019 21:17
17

Henk de Jong zal snel uitsluitsel geven over zijn toekomst. De trainer van De Graafschap, die zaterdagavond met zijn ploeg met 0-3 won in Heerenveen, lijkt volgend seizoen de nieuwe oefenmeester van Cambuur te gaan worden.

De Jong wil zo snel mogelijk duidelijkheid geven. "We gaan overleggen en als het een beetje mee zit ga ik deze week al besluiten", zegt de Friese trainer van de Superboeren bij FOX Sports over de mogelijkheid om bij Cambuur aan de slag te gaan. "Het gaat niet om geld, maar gewoon om het gevoel. Ik wil hier ook niet in blijven hangen, want dan blijf ik dit soort vragen krijgen. Er is nog niet gesproken, maar die gesprekjes zullen wel komen."

"Ik wil namelijk maar één ding, en dat is De Graafschap in de Eredivisie houden", gaat De Jong verder. "De rest komt erna wel. Ik wil graag juichen aan het einde van de rit. Er zit nog meer in het vat. We zijn de onderste plaats nu kwijt, dus moeten we gaan kijken wat er nog meer mogelijk is." De Graafschap staat nog maar één punt achter op de 'veilige' vijftiende plaats van Excelsior.