Ongeïnspireerd United uitgeschakeld in FA Cup: Wolves naar halve finale

16-03-2019 22:54 Laatste update: 23:00
37

Manchester United is zaterdag uit het toernooi om de FA Cup gekegeld. Wolverhampton Wanderers was in de kwartfinale op eigen veld met 2-1 te sterk voor de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer.

Wolves en United hielden elkaar lang in evenwicht, maar Raul Jimenez bracht het Moulineux twintig minuten voor tijd in extase. Hij scoorde na een uitstekende actie van Joao Moutinho. De Portugese middenvelder liet drie tegenstanders zijn hielen zien, waarna de bal met wat geluk bij de Mexicaanse spits terecht kwam. Jimenez aarzelde niet en schoot uit de draai raak: 0-1.

Zes minuten later zorgde Diogo Jota voor de beslissing na een snelle counter. De kaarten leken helemaal geschud, toen Victor Lindelof een rode kaart kreeg na een harde overtreding op Jota. De Zweed werd echter gered door de VAR, die scheidsrechter Martin Atkinson adviseerde om zijn beslissing terug te draaien. Lindelof kreeg slechts geel en mocht alsnog blijven staan.

Veel maakte dat niet meer uit. De aansluitingstreffer van Marcus Rashford diep in blessuretijd kwam te laat voor United, dat na de nederlaag bij Arsenal (2-0) in de Premier League opnieuw een tegenvaller te verwerken kreeg. Daarvoor werd wel Paris Saint-Germain verslagen in de Champions League.