'De bedragen voor Ajacieden zullen alleen nog maar stijgen, dat weet iedereen'

'De bedragen voor Ajacieden zullen alleen nog maar stijgen, dat weet iedereen'

17-03-2019 08:51
140

Rob Jansen denkt dat Marc Overmars een drukke transferzomer tegemoet gaat. De zaakwaarnemer van onder meer Ronald Koeman en Edwin van der Sar ziet hoe de interesse in Ajax-spelers alsmaar toeneemt door de successen in de Champions League.

Grote clubs zullen ook flink de portemonnee trekken, zo verwacht Jansen. "Door de wedstrijden tegen Juventus zal er nog meer interesse komen", zegt hij tegen de NOS. "Bedragen zullen enorm stijgen. Dat weet iedereen. Als ze zo doorgaan, dan gaat de marktwaarde omhoog. Real-uit heeft grote invloed gehad op de stijging van de waarde. Je moet niet raar opkijken als er Frenkie de Jong-bedragen worden betaald. De bedragen gaan eerder omhoog dan dat ze naar beneden gaan."

Het Ajax-succes is volgens Jansen echter niet alleen maar te danken aan Overmars en Van der Sar. "Alles wat nu gebeurt, is ontstaan toen Johan Cruijff met Bergkamp en Wim Jonk in 2010 begon aan de revolutie. Bergkamp heeft Overmars en Edwin van der Sar erbij gehaald. Na de ruzie tussen Overmars en Bergkamp is Overmars overgebleven. Nu heerst er euforie. 'Kijk eens hoe goed ze zijn'. Maar de basis van dit succes ligt bij Bergkamp, Jonk en Cruijff."