Advocaat hoopt op 'wonder van Breda': 'Hoop dat deze geweldige club zich herstelt'

Advocaat hoopt op 'wonder van Breda': 'Hoop dat deze geweldige club zich herstelt'

17-03-2019 09:19
34

Dick Advocaat heeft medelijden met NAC Breda. De trainer van FC Utrecht, die met zijn ploeg een 4-0 overwinning pakte in Brabant, hoopt dat de Bredanaars in de Eredivisie blijven en roept het publiek op de ploeg te blijven steunen.

NAC maakte tegen Utrecht een zwakke indruk en staat nu acht punten achter op de zeventiende plaats, die nu in handen is van FC Emmen. "Ik vind NAC een geweldige club", zegt Advocaat na afloop tegen de NOS. "Ik speelde hier al jeugdtoernooien op mijn zeventiende, dus ik heb hier hele goede herinneringen. Ik hoop heel erg dat ze herstellen. Het publiek moet er achter blijven staan, dat is heel belangrijk."

Wedden

Meer odds

De oefenmeester van de Domstedelingen was van mening fat zijn ploeg veel te goed was voor NAC. "We hebben de hele wedstrijd gecontroleerd en gedicteerd. Het was de bedoeling dat we niet in de duels zouden komen, waardoor ze ons op strijd konden aftroeven. Nu hebben we het voetballend gedaan, dat ging goed."

Ook had Advocaat nog een tip voor de Zweedse bondscoach, die Utrecht-middenvelder Simon Gustafson niet in zijn definitieve selectie opnam voor de EK-kwalificatieduels. "Dat vind ik ongelofelijk, dat die bondscoach zo'n speler niet ziet. Voor mij is hij een genot om naar te kijken."