Weghorst niet naar Feyenoord: 'Dat gaat wel vaker zo, het moet altijd passen'

Weghorst niet naar Feyenoord: 'Dat gaat wel vaker zo, het moet altijd passen'

17-03-2019 10:44 Laatste update: 11:26
82

Feyenoord koos er bewust voor om geen andere spits aan te trekken, omdat de club Nicolai Jörgensen onder contract heeft staan. Wout Weghorst stond op het lijstje van technisch directeur Martin van Geel.

"Dat gaat wel vaker zo. Als je Jörgensen hebt, heb je een goede spits. Dat moet altijd passen. Je bent altijd met je team bezig en het op orde hebben van je schaduwlijst", vertelt Van Geel bij De Tafel van Kees op FOX Sports.

Feyenoord had Jörgensen voor zeventien miljoen euro kunnen verkopen aan Newcastle United, maar Van Geel besloot de Deen in Rotterdam te houden. "Dat was in januari (van 2018, red). Toen hebben we met zn allen besloten dat niet te doen."

"Ik vond het een slecht signaal om midden in het seizoen je topspits te verkopen. Dan gooi je je ambities overboord. We wilden het seizoen goed afmaken en de beker winnen. Hij had daarna nog een driejarig contract."

Van Geel wijst op de statistieken van Jörgensen. "In de finale maakte hij ook het eerste doelpunt en hij speelde ook nog het WK waar hij zich in the picture kon spelen. De noodzaak was er niet. Misschien gaat hij straks nog voor veel meer weg, wie zal het zeggen?"

Lees ook: Feyenoord wilde Isak naar De Kuip halen: "Wij hebben pogingen gedaan"