FC Groningen vervolgt indrukwekkende wederopstanding: Immers de 'matchwinner'

17-03-2019 16:24
44

FC Groningen is na de winterstop niet te stuiten, heeft ook ADO Den Haag nu ondervonden. De ploeg van Danny Buijs won voor de zesde keer in negen wedstrijden en is inmiddels opgeklommen naar de achtste plaats.

Daar hadden de Noorderlingen wel enige hulp van de tegenstander voor nodig. De enige treffer van de wedstrijd kwam namelijk op naam van tegenstander Lex Immers. Na een doorgeschoten corner caramboleerde de bal via Immers richting de goal. Doelman Robert Zwinkels bracht nog redding, maar de bal was toen al over de lijn geweest: 1-0.

De eerste helft kende niet veel hoogtepunten, maar vlak voor rust sloeg opeens de vlam in de pan. Nasser El Khayati schopte Ludovit Reis onderuit en kreeg een duw in de rug van Deyovaisio Zeefuik, waarna er een opstootje tussen vrijwel alle spelers ontstond. Arbiter Dennis Higler bewaarde echter zijn kalmte en gaf alleen El Khayati en Zeefuik geel.

Kort na rust voorkwam Sergio Padt de gelijkmaker van John Goossens, maar daarna was het FC Groningen dat de klok sloeg. De thuisploeg verzuimde echter om de definitieve nekslag uit te delen. Zwinkels leek FC Groningen de helpende hand toe te reiken: de doelman liet een inzet van Ritsu Doan door zijn handschoenen glippen, maar kon de bal nog net voor de lijn pakken. De sluitpost had ook Mimoun Mahi van een treffer gehouden.

FC Groningen hield de drie punten desondanks in eigen huis: de ploeg die in december nog onder de degradatiestreep stond, mag inmiddels dromen van Europees voetbal. ADO blijft voorlopig steken op de dertiende plek, met slechts drie punten voorsprong op nummer zestien De Graafschap. Nummers veertien en vijtien PEC Zwolle en Excelsior spelen om 16.45 uur nog tegen elkaar.