Grijnzende Til: Volgens mij heeft hij niet heel vaak van Ajax gewonnen, haha

Grijnzende Til: "Volgens mij heeft hij niet heel vaak van Ajax gewonnen, haha"

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 18:15zo 17-03-2019 om 18:15

Laatste update: zondag 17 maart 2019 om 18:30zo 17-03-2019 om 18:30

De onverwachte zege van AZ op Ajax (1-0) is zondag flink gevierd in Alkmaar, des te meer omdat AZ er de laatste jaren nu eenmaal zelden in slaagde om de rivaal uit Amsterdam te verslaan. Daar weet aanvoerder Guus Til alles van. 

Bennett van Fessem
ALKMAAR

"Het is ongelooflijk dat het 1-0 is gebleven", zei Til na de wedstrijd, in gesprek met VoetbalPrimeur. Er was in de kleedkamer van de Alkmaarders flink gefeest, erkende hij. Ook onder meer Ron Vlaar ging uit z'n dak. "Ron is natuurlijk ontzettend blij. Volgens mij heeft hij niet heel vaak van Ajax gewonnen, haha. Bij iedereen was er veel vreugde."

Lees ook: Onherkenbaar Ajax verliest van AZ en incasseert harde tik in titelstrijd

Het was een klein wonder dat het in de rust nog 0-0 stond in het AFAS Stadion. "Zij hebben ook kansen gehad natuurlijk... Maar het had hier 5-2 of 6-2 kunnen worden, dat was reëler geweest dan 1-0."

AZ slaagde er steeds maar niet in om te winnen van traditionele topclubs. "Het was een soort taboe, we hebben steeds veel aangepast. Nu zeiden we: jongens, laten we het op onze manier doen. Laten we op onze manier voetballen, ook al is het Ajax. Dat heeft gewerkt."

Lees ook: Boze Ajax-fans spuien gal na peperdure nederlaag: 'Ik ben klaar met Dolberg' 

Bekijk hieronder het volledige interview met een breed grijnzende Til

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws