Ehizibue en Namli bezorgen PEC en Stam eerste zege sinds 3 februari

Ehizibue en Namli bezorgen PEC en Stam eerste zege sinds 3 februari

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 18:34zo 17-03-2019 om 18:34

Na vijf opeenvolgende competitieduels zonder overwinning heeft PEC Zwolle eindelijk weer een zege geboekt. Op bezoek bij Excelsior won de ploeg van trainer Jaap Stam zondag met 2-0. Kingsley Ehizibue en Younes Namli scoorden in de slotfase. 

Dat Excelsior er niet in slaagde om te scoren tegen PEC, was niet enorm verrassend. De formatie van trainer Adrie Poldervaart stond bij aanvang al drie Eredivisie-duels op rij droog. Ook tegen het PEC van Stam was het aantal kansen dat Excelsior creëerde op één hand te tellen.

Daarentegen mocht het een klein wonder heten dat PEC niet al in de eerste helft van de onderlinge clash in het Van Donge & De Roo Stadion afstand had genomen van de thuisclub. Mike van Duinen, Younes Namli en Lennart Thy kregen goede kansen. Het vizier stond niet op scherp óf Excelsior-doelman Alessandro Damen lag in  de weg. 

Late goals
Na de pauze deed Excelsior het iets beter. Mickey van der Hart, sluitpost van PEC, moest in actie komen bij pogingen van Mikael Anderson en Elías Már Ómarsson. Aan de andere kant van het veld hadden Pelle Clement en Stanley Elbers de 0-1 op de schoen. 

Toen haast iedereen rekening hield met een bloedeloze 0-0, sloeg PEC toe. Damen léék een kopbal van Kingsley Ehizibue te keren, maar de grensrechter van dienst gaf aan dat de bal de doellijn in z'n geheel had gepasseerd. Vrijwel direct na de hervatting werd het 0-2. Namli scoorde fraai na een solo. 

PEC heeft nu 29 punten en staat daarmee op een gedeelde twaalfde plaats met Fortuna Sittard. Excelsior (26 punten) staat maar één punt boven nummer zestien De Graafschap. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws