De Eredivisie-flops: Deense dissonanten van Ajax en onthutsend Feyenoord-duo

De Eredivisie-flops: Deense dissonanten van Ajax en onthutsend Feyenoord-duo

18-03-2019 11:00 Laatste update: 11:01
40

In speelronde 26 van de Eredivisie leden Ajax én Feyenoord smadelijke nederlagen. Van beide topclubs vinden twee spelers hun naam terug in het wekelijkse floplijstje van VoetbalPrimeur. Ook NAC Breda, dat in volle vaart op rechtstreekse degradatie afkoerst, is met twee man vertegenwoordigd. 

Benjamin van Leer (NAC Breda)
Na afloop van de desastreuze 4-0 thuisnederlaag tegen FC Utrecht sprak Van Leer schande van het optreden van zijn elftal. Zelf deelde de goalie ook in de malaise. Had Van Leer die 0-3 van Willem Janssen bijvoorbeeld niet gewoon kunnen, of zelfs móeten pakken? 

Doke Schmidt (sc Heerenveen)
Een horroravond voor Schmidt in eigen stadion. De rechtsback van Heerenveen werd tegen laagvlieger De Graafschap vollédig dolgedraaid door de aanvallers uit Doetinchem - en dan met name Delano Burgzorg. 

Cuco Martina (Feyenoord)
Het was niet om aan te gluren, wat Martina zaterdag tegen Willem II (2-3) liet zien. De huurling van Everton gaf de aanvallers uit Tilburg véél te veel ruimte. Aan de bal was het zo mogelijk nog slechter. Martina leverde bal na bal in. 

Andrej Lukic (FC Emmen)
Zelden vertoond, dat een trainer - Dick Lukkien in dit geval - na één helft twee van zijn verdedigers miste. In de rust van het uitduel met Fortuna Sittard stond Emmen al met 3-0 achter. Dat kwam door slap, onbegrijpelijk optreden van onder meer Lukic. Ook Keziah Veendorp sneuvelde in de rust. 

Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord)
Net als Martina leverde ook Van der Heijden een wanprestatie tegen Willem II. De 2-2 van Fernando Lewis kwam voor een groot deel op het conto van de ervaren linkspoot. Waarom blééf hij maar achteruit lopen? 

Max Clark (Vitesse)
Clark incasseerde de domste rode kaart van het weekend. Met twee keer geel vòòr rust benadeelde de Britse back Vitesse op bezoek bij Heracles Almelo. Met een man minder gingen de Arnhemmers uiteindelijk met 3-2 onderuit. 

Lorenzo Burnet (Excelsior)
Wat zat er zondagmiddag in de koffie bij Burnet? De linksback van Excelsior had werkelijk een complete offday tegen PEC Zwolle, dat met 2-0 won in Kralingen. Burnet had geen seconde grip op tegenstander Younes Namli. Bij de beslissende 2-0 werd Burnet wel vier keer voorbijgelopen. 

Lasse Schöne (Ajax)
Op social media ging het zondagmiddag tijdens AZ-Ajax (1-0) behoorlijk los op Schöne. In Alkmaar leek de Deense routinier er met zijn hoofd niet helemaal bij. Schöne liet z'n man een paar keer lopen én leverde meerdere ballen in. Ajax-trainer Erik ten Hag liet hem nog opvallend lang op het veld staan, tot minuut 64. 


Lex Immers (ADO Den Haag)
Immers groeide tijdens het duel tussen FC Groningen en ADO in het hoge Noorden uit tot de schlemiel van speelronde 26. Door een ongelukkige eigen doelpunt van de aanvallende middenvelder verloor ADO met 1-0. 

Kasper Dolberg (Ajax)
Het was werkelijk verschrikkelijk en haast onacceptabel wat Dolberg na zijn vroege invalbeurt - de Deen kwam in het veld als vervanger van de geblesseerde Hakim Ziyech - liet zien tegen AZ. Letterlijk niets lukte. Alsof Ajax zónder spits speelde. Wat was er met Dolberg aan de hand? 

Mikhail Rosheuvel (NAC Breda)
Een week geleden klaagde Rosheuvel voor de camera van Omroep Brabant over zijn reserverol tegen PSV. Zaterdag mocht de aanvaller vanaf de eerste minuut beginnen, tijdens het thuisduel met FC Utrecht. NAC verloor kansloos met 0-4 en Rosheuvel bakte er helemaal niets van. Had trainer Mitchell van der Gaag het toch goed gezien. 

No Poll