Uitblinkende Messi maakt opnieuw een hattrick en zet Barcelona op tien punten

17-03-2019 22:53
60

Dankzij een ontketende Lionel Messi heeft FC Barcelona een ruime overwinning geboekt op Real Betis en is de voorsprong op Atlético Madrid tien punten. De Argentijn was weer geweldig en maakte drie treffers: 1-4.

De grote Messi-show begon nadat Betis de grootste kans van de openingsfase kreeg. De linkspoot mocht vanaf een meter of twintig aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal op prachtige wijze in de kruising: zijn 27e doelpunt van dhet seizoen. Messi was daarna nog een aantal keren gevaarlijk en maakte vlak voor rust zijn tweede treffer van de avond. Ook Luís Suarez verdient een compliment voor het perfect terugspelen op de Argentijn.

Suarez verscheen na rust zelf op het scorebord. De Uruguyaan speelde een aantal Betis-spelers uit en schoot vervolgens de allesbeslissende 0-3 binnen. Loren maakte de wedstrijd in de slotfase weer een klein beetje spannend, maar de hoop op een stunt werd door een nieuwe wereldgoal van Messi volledig verpulverd. Hij kreeg de bal op links en lobte de bal in een keer over de Betis-doelman heen.

Een vierde treffer was Messi niet gegund: de Argentijn schoot nog op de paal, waarna de scheidsrechter affloot. Met nog tien wedstrijden te gaan is de voorsprong van Barcelona op Atlético Madrid tien punten. Real Madrid staat derde.