VP's Elftal van de Week: Geen spelers van top-drie, AZ levert De Muur en Ron Beton

VP's Elftal van de Week: Geen spelers van top-drie, AZ levert De Muur en Ron Beton

18-03-2019 10:00 Laatste update: 10:01
51

Het was niet het weekend van de traditionele top-drie: Feyenoord en Ajax gingen onderuit tegen Willem II en AZ, terwijl PSV de grootste moeite had met VVV-Venlo. Het Eredivisie-elftal van speelronde 26 bevat dan ook geen afvaardiging uit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. AZ en De Graafschap zijn hofleverancier met ieder drie spelers.

Marco Bizot (AZ)
De Muur, noemen ze hem bij AZ. De derde doelman van Oranje is aan een ijzersterke tweede seizoenshelft bezig en bleek ook tegen Ajax niet te passeren. De cijfers na de winterstop spreken voor zich: vijf tegengoals en acht keer de nul gehouden in de laatste elf officiële wedstrijden.

Ron Vlaar (AZ)
Een muur onder de lat en Ron Beton daarvoor: er was voor Ajax geen doorkomen aan in Alkmaar! Vlaar liet dit weekend weten dat hij 'de puzzel goed heeft liggen': eindelijk honderd procent fit én in topvorm. De 34-jarige routinier laat vrijwel wekelijks zien dat hij van grote waarde is voor AZ.

Willem Janssen (FC Utrecht)
Uitwedstrijden tegen NAC Breda zijn niet de meest uitdagende voor een centrale verdediger, maar Janssen slaagde erin om zich te onderscheiden in Breda. De aanvoerder hield Mitchell te Vrede anderhalf uur lang in zijn zak en pikte al koppend zijn doelpuntje mee.

Teun Koopmeiners (AZ)
De AZ-defensie staat na de winterstop als een huis en dat is zeker ook de verdienste van Koopmeiners. De linksbenige middenvelder is omgeturnd tot centrale verdediger en blijkt uitstekend tot zijn recht te komen in het hart van de defensie. Verdedigend degelijk en opbouwend van meerwaarde.

Azor Matusiwa (De Graafschap)
De opmars van De Graafschap na de winterstop kan niet los worden gezien van het huren van Matusiwa. De Ajax-exponent rent, vliegt, buffelt, onderschept, verdeelt en heerst op het De Graafschap-middenveld. "Een speler zoals ik ontbreekt nu misschien wel bij Ajax", liet de Kanté van Doetinchem zich onlangs ontvallen. Daar zou hij best eens gelijk in kunnen hebben.

Javier Vet (De Graafschap)
Nog een opvallende verschijning op het middenveld van de Superboeren. Vet zwierf jarenlang anoniem door de Keuken Kampioen Divisie, promoveerde plotseling met De Graafschap en is sinds de winterstop een gewaardeerde Eredivisie-kracht. Zijn treffer met buitenkant rechts in Heerenveen was van grote schoonheid en exemplarisch voor de vorm waarin de lange Amsterdammer verkeert.

Mark Diemers (Fortuna Sittard)
Fortuna Sittard moest vrijdagavond winnen van medepromovendus FC Emmen en hield de punten ook in Limburg, met dank aan de onvermoeibare Diemers. Flirtte dit seizoen al regelmatig met een transfer naar de subtop en heeft de statistieken aan zijn zijde: zeven treffers en acht assists in dertig officiële wedstrijden, uitstekende cijfers!

Jean-Christophe Bahebeck (FC Utrecht)
Dick Advocaat hield Michiel Kramer én Nick Venema negentig minuten aan de kant en kon na afloop zijn gelijk halen. De dynamische Bahebeck kreeg de voorkeur en leverde een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke 0-4 zege op NAC Breda. Twee doelpunten en een uitgelokte penalty, een prima oogst.

Alexander Isak (Willem II)
Een tweede uitverkiezing op rij voor de Willem II-spits, die het vertrek van publiekslieveling Fran Sol moeiteloos heeft opgevangen. De verdedigers van Feyenoord kwamen zaterdagavond handen en voeten tekort om de Borussia Dortmund-huurling af te stoppen.

Charlison Benschop (De Graafschap)
De spits was zijn basisplek kwijtgeraakt aan mede-winteraanwinst Nabil Bahoui, maar kreeg tegen sc Heerenveen weer een kans. En die greep hij met beide handen aan. Benschop zette De Graafschap al na drie minuten op voorsprong en bleek ongrijpbaar voor zijn bewakers.

Adrian Dalmau (Heracles Almelo)
Van Villarreal naar Almelo: het is nogal een omschakeling, maar Dalmau is inmiddels aardig geacclimatiseerd in de Eredivisie. Tegen Vitesse maakte hij de dertiende en veertiende treffer van zijn debuutseizoen in de Eredivisie. Niet de meest gepolijste spits, maar meer dan bruikbaar voor een subtopper als Heracles.