Paris Saint-Germain wint Le Classique dankzij uitblinker Dí María

17-03-2019 23:09
18

Paris Saint-Germain heeft Le Classique van Olympique Marseille weten te winnen dankzij een geweldige Angél Dí María. In het Parc Des Princes werd het 3-1 voor de ploeg van Thomas Tuchel.

PSG stevent met een voorsprong van twintig (!) punten op nummer twee OSC Lille af op de zoveelste landstitel, waardoor de klassieker tegen Marseille puur een prestigestrijd is voor de club uit Parijs. Marseille knokt echter nog voor de punten en hoopt stiekem nog op plek drie in de Ligue 1. Olympique Lyon heeft een voorsprong van zes punten op Marseille.

Mario Balotelli kreeg namens Marseille de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, waarna een goal van Dí María vanwege buitenspel werd afgekeurd. De Argentijn zou bij de 1-0 van Kylian Mbappé vlak voor rust zijn stempel drukken door de bal mee te geven op de Fransman, die de voorsprong bewerkstelligde.

Nog geen minuut na het begin van de tweede helft kwam Marseille verrassend langszij door Valère Germain, die uit de draai raak schoot. De nieuwe voorsprong van PSG liet niet lang op zich wachten. Dí María kreeg de bal op rechts, combineerde wat met een ploeggenoot en schoot vervolgens de 2-1 in de verre hoek binnen. Een paar minuten later kreeg Marseille-doelman Steve Mandanda een rode kaart na een handsbal buiten het strafschopgebied.

Zijn vervanger kon een paar minuten later een geweldige vrije trap van Dí María niet keren: 3-1. Mbappé miste daarna nog een strafschop.