De Boer nu al in de problemen: Atlanta weet ook derde MLS-duel niet te winnen

18-03-2019 06:44
30

Frank de Boer wacht nog altijd op zijn eerste zege in de MLS. Atlanta United bleef zondag in het eigen Mercedes Benz-stadion steken op een 1-1 gelijkspel tegen Philadelphia Union.

Ezeguil Barco behoedde de regerend kampioen voor erger. Hij kopte enkele minuten na zijn invalbeurt fraai raak. De Boer en Atlanta waren kort voor rust op achterstand gekomen door een goal van Brenden Aaronson, die doelman Brad Guzan met zijn schot op het verkeerde been wist te zetten.

Atlanta staat door de remise negentiende in de MLS. Eerder werd met 2-0 verloren van DC United en met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Cincinnati. Bovendien werd de formatie van De Boer afgelopen week in de CONCACAF Champions League uitgeschakeld door het Mexicaanse Monterrey. De kritiek op de voormalig trainer van Ajax, Internazionale en Crystal Palace neemt toe. Veel fans zijn niet blij met zijn 3-4-3 systeem.

"Het is een zeer teleurstellend resultaat voor iedereen die Atlanta een warm hart toedraagt", reageert De Boer. "Maar we kunnen trots zijn dat het team de rug heeft gerecht na de achterstand en nog geprobeerd heeft de winst te pakken."