Naam van Odegaard zingt rond in Amsterdam: 'Ik hoop echt dat-ie naar Ajax gaat'

Naam van Odegaard zingt rond in Amsterdam: 'Ik hoop echt dat-ie naar Ajax gaat'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 14:30ma 18-03-2019 om 14:30

Laatste update: maandag 18 maart 2019 om 14:31ma 18-03-2019 om 14:31

Martin Odegaard zou bij Ajax de ideale opvolger kunnen zijn van Hakim Ziyech. Dat zegt Geert-Arend Roorda in gesprek met VoetbalPrimeur. Roorda volgt de verrichtingen van Odegaard in de Eredivisie op de voet. Met Ziyech speelde de voormalig prof nog samen bij sc Heerenveen. 

Het Spaanse Marca schreef onlangs dat Odegaard (20) op het verlanglijstje van Ajax staat. Het Noorse wonderkind wordt al sinds januari 2017 door Real Madrid in de Eredivisie gestald. De aanvallende middenvelder was anderhalf jaar actief bij Heerenveen en doet het dit seizoen uitstekend in Arnhem namens Vitesse. Real zou inmiddels bereid zijn om Odegaard te verkopen. In Spanje klinkt een mogelijke transfersom van een slordige 20 miljoen euro. Of de Noors international goed genoeg is om uitblinker Hakim Ziyech op te volgen? Roorda, tegenwoordig voetbalcolumnist en jeugdtrainer van Sparta, gelooft van wel. 

"Ik denk dat Odegaard zeker een speler is die in de voetsporen van Ziyech kan treden. Het is een technisch begaafde speler die het positiespel begrijpt. En hij levert nu ook goals en assists, dat was bij Heerenveen minder", zegt de Fries in gesprek met deze website. "Daar ontwikkelt hij zich in en mocht hij naar Ajax gaan, dan verwacht ik dat dat ook alleen maar beter wordt. Bij Ajax kom je nu eenmaal vaker in positie."

VoetbalPrimeur sprak onlangs met Odegaard over de Ajax-geruchten

Roorda ziet overeenkomsten tussen Odegaard en Ziyech. "Ze zijn allebei linksbenig, hebben een geweldige techniek en kunnen moeiteloos in kleine ruimtes voetballen. Ik denk wel dat Ziyech wat directer is, meer op zoek naar een doelpunt of een beslissende pass. Dat maakt hem soms kwetsbaar, maar omdat hij zo goed is, maakt het hem vooral zo dwingend en beslissend."

"Odegaard is in mijn optiek een meer dienende speler, die heel goed kan voetballen, maar vooral andere spelers ook beter en makkelijker laat voetballen."

Zidane
Christian Monge Hugsted, van Dagbladet, een van de grootste kranten van Noorwegen, schrijft al jaren over Odegaard. Er is veel aandacht voor de linkspoot sinds zijn spraakmakende overstap van Strømsgodset naar Spanje in 2015. "Odegaard is een grote naam in Noorwegen, al is alle heisa rond hem wel iets minder geworden nu hij in de Eredivisie speelt", vertelt Hugsted aan VoetbalPrimeur. "Mensen in Noorwegen volgen die competitie niet. We schrijven wel veel over hem en we merken dat mensen graag over Odegaard lezen."

"Ik denk dat het erg lastig voor hem wordt in Madrid. Je leest nu dat Real komende zomer bijvoorbeeld Eden Hazard wil kopen. Waar moet Odegaard dan spelen? Het is natuurlijk wél zo dat Zidane hem goed kent van Real Madrid Castilla, het B-team van de club, dus het kan een interessante situatie worden."

"Ook in Noorwegen hebben we de geruchten over Ajax gehoord. Persoonlijk hoop ik echt dat-ie naar Ajax vertrekt, dat zou erg mooi zijn. Ajax is natuurlijk veel groter en bekender dan Heerenveen en Vitesse. In de Champions League doen ze het dit seizoen fantastisch. Voetbalfans in Noorwegen zien Odegaard trouwens liever in de Premier League spelen, denk ik. Die competitie is in Noorwegen gigantisch populair, meer nog dan onze eigen competitie."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Poll

Moet Ajax voor Odegaard gaan als Ziyech vertrekt?

(6484 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws