Training van Oranje toch niet open voor publiek door gebeurtenissen in Utrecht

Training van Oranje toch niet open voor publiek door gebeurtenissen in Utrecht

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 14:55ma 18-03-2019 om 14:55

Laatste update: maandag 18 maart 2019 om 14:57ma 18-03-2019 om 14:57

De training van het Nederlands elftal in Zeist zou maandag openbaar zijn, maar in overleg met de politie is besloten om dat terug te draaien. Dat heeft te maken met de schietpartij in een tram in Utrecht, waarbij meerdere gewonden zijn gevallen.

'De training van het Nederlands elftal is vanmiddag toch niet open voor publiek. Dat heeft de KNVB in overleg met de politie besloten', meldt de KNVB maandagmiddag. 'De gebeurtenissen van vandaag in Utrecht liggen aan deze beslissing ten grondslag. De KNVB staat in nauw contact met de autoriteiten en zal de situatie blijvend monitoren. Voor de open Oranjetraining vanmiddag hadden zich ruim achthonderd bezoekers gemeld.'

Utrecht werd maandagochtend opgeschrikt door een schietpartij in een tram in Utrecht. De schutter begon om zich heen te schieten en is daarna gevlucht, verklaarden getuigen. De politie heeft de persoon nog niet te pakken.

Oranje traint komende week in Zeist ter voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (donderdag) en Duitsland (zondag). 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws