Koeman in gesprek met worstelende Memphis: 'Lukte niet, teleurstellend'

Koeman in gesprek met worstelende Memphis: 'Lukte niet, teleurstellend'

18-03-2019 17:05
32

Ronald Koeman heeft met Memphis Depay gesproken over diens vormdip. Bij zijn werkgever Olympique Lyon heeft de Oranje-aanvaller het momenteel moeilijk, ziet ook de bondscoach van het Nederlands elftal. 

In 2019 maakte Memphis pas twee doelpunten namens L'OL. De laatste weken zit de voormalig spits van Manchester United en PSV zelfs regelmatig op de bank. "Ik heb daar met hem over gesproken. Hij wil presteren en goals maken, hij wil belangrijk zijn. Maar het hoort erbij dat het op momenten anders gaat zoals je zou willen", aldus Koeman, maandag tijdens een persconferentie in Zeist.

"Memphis hoeft mij niets te bewijzen, hij heeft mij vaak genoeg laten zien hoe goed hij is. Hij heeft een belangrijke rol bij het Nederlands elftal en moet gewoon blijven doen wat hij eerder al deed bij ons."

"Zijn situatie bij zijn club is anders dan bij Oranje. Misschien zijn gevoel ook wel. Hij wilde graag met Lyon tegen Barcelona bewijzen hoe goed hij was en dat lukte niet. Dat was teleurstellend. Maar zijn situatie bij Oranje is totaal niet veranderd."

Oranje speelt deze week tegen EK-kwalificatieduels. Donderdag is Wit-Rusland de tegenstander in De Kuip, Duitsland komt drie dagen later op bezoek in Amsterdam. 

Lees ook: Koeman onthult: 'Heb al met Ihattaren gesproken, voordat zij dat deden'