Kluivert 'betere speler': 'Maar af en toe denk je: daar had ik kunnen staan'

Kluivert 'betere speler': 'Maar af en toe denk je: daar had ik kunnen staan'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 18:14ma 18-03-2019 om 18:14

Justin Kluivert heeft geen spijt van zijn overstap naar AS Roma afgelopen zomer. De negentienjarige linksbuiten volgt zijn oude club Ajax nog wel 'met liefde in zijn ogen', zeker nu de Amsterdammers indruk maken in de Champions League.

"Als ze uit van Real Madrid winnen, dan is dat prachtig om te zien", vertelt Kluivert, die voor zeventien miljoen euro naar Italië vertrok, aan FOX Sports. "Ik heb helemaal geen spijt dat ik deze keuze heb gemaakt, maar af en toe denk je: daar had ik nog kunnen staan. Het is prachtig, echt mooi."

Of Kluivert als hij bij Ajax was gebleven wél was opgeroepen voor het Nederlands elftal, durft hij niet te zeggen. "Je weet niet hoe het was gelopen als ik nu bij Ajax zou zijn. Alles gebeurt met een reden, daar geloof ik in. Als ik bij Ajax was gebleven was het misschien heel goed gegaan, maar misschien ook hetzelfde."

De aanvaller is hoe dan ook van mening dat hij baat heeft gehad bij zijn transfer naar AS Roma. "Ik ben nu sowieso een betere speler dan bij Ajax. Ook in mijn privéleven heb ik veel meegemaakt. Alleen wonen, vaak alleen zijn, dat maakt je sterker, ook in het voetbal."

"Ik heb heel veel geleerd, meer dan dat ik denk ik bij Ajax had kunnen leren", stelt Kluivert. "Maar andersom zou ik misschien bij Ajax ook andere dingen leren, die ik hier misschien later leer of nog niet heb geleerd."

Lees ookKluivert meldt zich bij Jong Oranje: 'Dan kan Koeman mij moeilijk oproepen'

Poll

Had Justin Kluivert in dit Ajax gepast?

(7207 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws