Van den Brom gepasseerd door topclubs: 'Zou hem eerder kiezen dan Stam'

Van den Brom gepasseerd door topclubs: 'Zou hem eerder kiezen dan Stam'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 18:48ma 18-03-2019 om 18:48

Laatste update: maandag 18 maart 2019 om 21:26ma 18-03-2019 om 21:26

Dat John van den Brom niet geschikt wordt bevonden door de Nederlandse topclubs, wekt verbazing bij Jan Streuer. De ex-prof en voormalig Vitesse-trainer is lovend over de 52-jarige trainer van AZ, die komende zomer de overstap maakt naar FC Utrecht.

"De topclubs zijn bezet, maar ik denk dat hij dat zeker aan zou kunnen", zegt Streuer tegen het Algemeen Dagblad. "Bij iedere club waar hij trainer is geweest, heeft hij succes gehad." In Alkmaar is Van den Brom hard op weg om zich voor de vierde keer in vijf jaar te kwalificeren voor de Europa League. "Dat is echt opmerkelijk. Van den Brom presteert bij iedere club. Dat is een grote kwaliteit."

Verhalen dat assistent Arne Slot het tactische brein en verantwoordelijk voor het succes bij AZ is, noemt Streuer onzin. "De baan van assistent is de makkelijkste die er is, want je hebt geen verantwoordelijkheid", zegt hij. "Van den Brom geeft mensen de ruimte, maar dat wil niet zeggen dat zij het bepalen. De hoofdtrainer is verantwoordelijk en niemand anders."

Zijn prestaties bij AZ leverden Van den Brom desondanks geen aanbieding van een topclub op. "Ik denk niet dat hij minder is dan Giovanni van Bronckhorst of Jaap Stam", stelt Streuner. "Hij kan goed een team smeden, is flexibel en gaat goed met mensen om. Gezien zijn ervaring zou ik eerder voor Van den Brom dan voor Stam hebben gekozen. Ik denk dat Stam vooral in beeld gekomen is bij Feyenoord door zijn naam als speler."

Poll

Is Van den Brom een goede trainer voor een Nederlandse topclub?

(1815 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws