'Liever elf voetballers met iets minder talent die vol gas geven dan elf bv'tjes'

'Liever elf voetballers met iets minder talent die vol gas geven dan elf bv'tjes'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 19:08ma 18-03-2019 om 19:08

Mike te Wierik prijst de technische beleidsbepalers van FC Groningen. De Trots van het Noorden is sinds januari getransformeerd van een degradatiekandidaat in een ploeg die strijdt om de play-offs voor Europees voetbal.

"Ze hebben een goed team gesmeed met Nederlandse jongens, waar stuk voor stuk een goede kop op zit", zegt de aanvoerder in het Dagblad van het Noorden. "Niet dat ik iets tegen buitenlanders heb, of zo. Maar hoe je het ook wendt of keert: ze hebben over het algemeen toch meer aanpassingstijd nodig. En vergeet niet dat we in januari nog flink in de problemen zaten."

FC Groningen versterkte zich onder meer met Iliass Bel Hassani, Paul Gladon en Thomas Bruns, die allen nog met Te Wierik samenspeelde bij Heracles Almelo. "Dat je op die jongens aan kunt, wist ik al", stelt de verdediger. "En daar draait het uiteindelijk wel om. Ik heb liever elf voetballers met iets minder talent die elke dag vol gas geven dan elf bv'tjes."

"Dat mensen hun vraagtekens hebben gezet bij zoveel huurlingen, begrijp ik heel goed", vervolgt Te Wierik. "De club staat daar in principe ook niet achter. Maar soms kan het niet anders. En je kunt moeilijk zeggen dat het ons windeieren heeft gelegd", verwijst hij naar de huidige achtste plaats in de Eredivisie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws