Everse: Waarom krijgen wij nou nooit een Neres of een Dolberg?

Everse: "Waarom krijgen wij nou nooit een Neres of een Dolberg?"

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 00:07di 19-03-2019 om 00:07

Martin van Geel moet vertrekken bij Feyenoord en de club moet volgend jaar aan de slag met een nieuwe technische staf. Dat vindt Jan Everse, die vier jaar lang bij Feyenoord heeft gespeeld.

"Er moet een nieuwe technische staf en nieuwe technisch directeur komen. Dat zei ik voor dit seizoen al", zegt Everse (65) bij FC Rijnmond. "Er moet iets gebeuren bij Feyenoord. We zijn nu bijna een jaar verder, we zijn niets opgeschoten. Sterker nog, we hebben helemaal niets."

"Ik heb niets tegen Martin van Geel, maar in het beleid dat hij voert zit zo weinig creatief. Waarom krijgen wij nou nooit een Neres of een Dolberg die uit het niets komt? Wij halen jongens die het bij FC Utrecht of sc Heerenveen leuk doen. Dat is zo makkelijk. Ga eens beter je best doen en ga drie maanden in Zuid-Amerika zitten. Daar loopt zoveel kwaliteit."

Everse speculeert over een mogelijke opvolger voor Van Geel. "Misschien zou Van Bronckhorst een prima opvolger zijn. Hij heeft contacten. Dat is belangrijk voor een club als Feyenoord."

Commentator Emile Schelvis gaat daar niet in mee. "Dat hebben ze met Peter Bosz en Mark Wotte al eens eerder gedaan. Dat zijn geen goede voorbeelden van mensen die vrij snel van het veld naar een bureau zijn gegaan. Dan denk ik eerder aan Max Huiberts, die zijn sporen al verdiend heeft bij AZ."

Lees ook: Van Geel wekt onbegrip: 'Wil hij dan net zoveel als Ajax voor Sanchez kreeg?'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws