France Football: Michels is beste voetbaltrainer ooit, Cruijff als nummer vier

France Football: Michels is beste voetbaltrainer ooit, Cruijff als nummer vier

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 07:26di 19-03-2019 om 07:26

Laatste update: dinsdag 19 maart 2019 om 13:50di 19-03-2019 om 13:50

Volgens France Football is Rinus Michels de beste voetbaltrainer ooit. De coach die het Nederlands elftal in 1988 naar de Europese titel leidde en met Ajax de Europacup I won verwijst Alex Ferguson naar de tweede plaats. In de top vijf is er plaats voor nóg een Nederlander.

France Football heeft naast de eerste plaats voor Michels in de top vijf namelijk een plekje ingeruimd voor Johan Cruijff. De legendarische nummer veertien won met Barcelona de Europacup I en staat vierde op de lijst van het Franse tijdschrift.

Volgens France Football zijn drie hoofdcriteria meegenomen in het opstellen van de ranglijst, te weten het winnen van prijzen, de nalatenschap aan het spel en de persoonlijkheid van een trainer. Michels' revolutie in de jaren zestig met het 'totaalvoetbal' wordt aangedragen als hoofdreden om hem tot de beste trainer ooit uit te roepen.

Alex Ferguson eindigt als tweede op de lijst, terwijl de Italiaan Arrigo Sacchi de derde stek krijgt toegewezen. Cruijff staat dus als nummer vier genoteerd. Op plek vijf staat de eerste trainer die nog actief is in het huidige voetbal: Pep Guardiola.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws