'Mutaties op komst bij Real: Varane denkt aan vertrek, Zidane wil Liverpool-ster'

'Mutaties op komst bij Real: Varane denkt aan vertrek, Zidane wil Liverpool-ster'

19-03-2019 07:58
24

Raphaël Varane overweegt Real Madrid in de zomer te verlaten. De 25-jarige verdediger heeft het gevoel dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging buiten de Spaanse hoofdstad, schrijft de toonaangevende Franse sportkrant L'Equipe.

Varane is alweer aan zijn achtste seizoen bezig bij Real Madrid, waarmee hij vier keer de Champions League won. Verder prijken onder meer de Primera Division (2 keer), het WK voor clubteams (4) en de UEFA Super Cup (3) op zijn palmares.

De Franse wereldkampioen heeft nog een contract tot medio 2022 in het Estadio Santiago Bernabéu. In die verbintenis staat een transferclausule van tweehonderd miljoen euro, weet Marca. Varane is de laatste jaren onomstreden, nadat hij eerder nog Pepe boven zich wist in de pikorde. Overigens sluit L'Equipe niet uit dat de mandekker gewoon bij Real Madrid blijft.

Sadio Mané
In dat geval kan Varane ploeggenoot worden van Sadio Mané. Trainer Zinedine Zidane van De Koninklijke dringt er bij het bestuur op aan om de Senegalese aanvaller (26) over te nemen van Liverpool, meldt France Football. Mané was vorige zomer al dicht bij een overstap naar Real, maar het vertrek van Zidane gooide toen roet in het eten.

Real versterkte zich voor volgend seizoen al met de Brazilianen Eder Militão en Rodrygo.