Ajax bevestigt vertrek Schreuder: Poulsen vanaf volgend seizoen assistent-trainer

Ajax bevestigt vertrek Schreuder: Poulsen vanaf volgend seizoen assistent-trainer

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 13:09di 19-03-2019 om 13:09

Laatste update: dinsdag 19 maart 2019 om 13:28di 19-03-2019 om 13:28

Ajax neemt na dit seizoen afscheid van assistent-trainer Alfred Schreuder, die aan de slag gaat als hoofdtrainer van het Duitse TSG Hoffenheim. Dat hebben beide clubs bevestigd via de officiële kanalen. Ajax heeft in Christian Poulsen al een vervanger gevonden.

Schreuder had nog een contract tot juni 2020 bij Ajax. Begin 2018 verkaste hij van Hoffenheim naar Ajax. Daar keert hij nu dus weer terug als hoofdtrainer. "Alfred heeft al in Bundesliga gewerkt en kan daar deze zomer als hoofdtrainer aan de slag. Dat wil hij heel graag en wij hebben besloten daar niet voor te gaan liggen", reageert directeur voetbalzaken Marc Overmars op de website van Ajax.

"Onze nieuwe trainer wordt een oude bekende. We zijn zeer verheugd dat Alfred Schreuder, onze voormalig assistent-trainer, als onze hoofdtrainer mogen begroeten", reageert Hoffenheim-directeur Alexander Rosen. "We hebben Alfred vanaf het begin op onze lijst gehad, maar we hebben natuurlijk ook andere gesprekken gevoerd en andere opties overwogen. (...) Ik denk dat dat heel belangrijk is als iemand zo'n belangrijke plek inneemt bij een voetbalclub."

Ajax heeft Christian Poulsen vanaf volgend seizoen als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf. Hij tekent een contract voor twee jaar, dat loopt tot 30 juni 2021. De Deen behaalde afgelopen jaar zijn UEFA A-diploma en liep sinds september enkele maanden stage bij de technische staf van de Amsterdammers.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws