Catalaanse media: 'Barça rekent op deal van 70 miljoen met Ajax voor De Ligt'

Catalaanse media: 'Barça rekent op deal van 70 miljoen met Ajax voor De Ligt'

20-03-2019 00:00 Laatste update: 08:40
95

FC Barcelona is er nog altijd van overtuigd dat het een streepje voor heeft op andere clubs in de transferstrijd om Matthijs de Ligt. De Catalanen denken dat een bedrag van zeventig miljoen euro volstaat om hem over te nemen van Ajax.

Dat meldt althans het Catalaanse televisiestation TV3. Barça leidt de dans om de negentienjarige verdediger, voor Paris Saint-Germain, Juventus en Bayern München. Eerder op de dag meldde Marca nog dat De Ligt ook nadrukkelijk in beeld is bij Real Madrid. De Oranje-international zou zelf een voorkeur hebben voor Barça, dat nog wel moet vrezen voor een transferoorlog. In dat geval zou hij wel eens onbetaalbaar kunnen worden voor de Spaanse kampioen.

Wedden

Meer odds

Waar De Ligt de beoogde defensieve versterking is, moet Luka Jovic de nieuwe aanvaller worden in Camp Nou. De Catalanen verkiezen de 21-jarige Serviër boven Antoine Griezmann, claimen Sport en RAC1. Jovic moet zestig miljoen euro kosten, de helft van het prijskaartje van Griezmann. Bovendien zoekt Barça iemand die sowieso het eerste seizoen nog als stand-in van Luis Suarez wil fungeren.

Jovic wordt dit seizoen door Eintracht Frankfurt gehuurd van Benfica. De Duitsers hebben een optie tot koop van twintig miljoen, maar lijken de aanvaller dus meteen voor veel winst te kunnen verkopen.

Lees ook: Sensationeel bericht in Frankrijk: 'Barça en Griezmann praten over transfer'