FIFA plukt VAR-projectleider weg bij KNVB: 'Een beloning voor ons werk'

FIFA plukt VAR-projectleider weg bij KNVB: 'Een beloning voor ons werk'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 11:10wo 20-03-2019 om 11:10

De KNVB moet afscheid nemen van Mike van der Roest, die projectleider VAR was. De 46-jarige Alkmaarder gaat aan de slag bij de FIFA, waar hij ook projectmanager VAR wordt.

"Het is zowel voor Mike als de KNVB een groot compliment dat hij voor deze positie bij de FIFA is gevraagd", reageert scheidsrechtersbaas Dick van Egmond op de website van de KNVB. "Mike heeft een belangrijke rol gespeeld bij de introductie van de VAR in Nederland. Van testen in busjes langs de velden tot de komst van het ARAG KNVB Replay Center is hij erbij betrokken geweest. Hij heeft uitstekend werk verricht. Kennelijk is het de FIFA ook opgevallen hoe we de VAR in Nederland hebben geïmplementeerd en wat de rol van Mike is geweest. We wensen Mike heel veel succes met deze mooie stap."

Van der Roest was tussen 2005 en 2009 werkzaam als scheidsrecther in het betaald voetbal. Vanaf het begin was hij als projectleider VAR betrokken bij het opstarten en de invoering van de videoscheids in Nederland.

"Ik heb altijd goede contacten met de FIFA onderhouden en ben trots op deze prachtige nieuwe uitdaging", reageert Van der Roest. "In Nederland zijn we altijd aanjager van de Video Assistant Referee geweest, hoewel we hard hebben moeten werken om de VAR ingevoerd te krijgen. Dat ik nu bij de FIFA aan de slag ga als VAR Project Manager, beschouw ik als beloning voor ons werk."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws