Ajax verliest oefenwedstrijd van oud-trainer Bosz: Labyad geblesseerd naar de kant

20-03-2019 15:59 Laatste update: 21-03-2019 07:19
111

Ajax heeft een oefenwedstrijd tegen het Bayer Leverkusen van voormalig Ajax-trainer Peter Bosz verloren. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar gingen uiteindelijk met 2-1 onderuit.

Bij Ajax waren veel afwezigen vanwege de interlandperiode. Joël Veltman droeg de aanvoerdersband, verdere bekende namen in de basisopstelling waren Lisandro Magallan, Vaclav Cerny, Daley Sinkgraven, Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar.

De formatie van Erik ten Hag begon voortvarend aan de eerste helft. Binnen tien minuten was Huntelaar dicht bij de openingstreffer, maar uit een corner kopte hij op de lat. Binnen het kwartier was het alsnog raak: Danilo zette de Amsterdammers op voorsprong. In een gelijkopgaande eerste helft kwam de ploeg van Bosz op gelijke hoogte. Nadat Bruno Varela tot twee keer toe fraai had gered, krulde Karim Bellarabi toch de gelijkmaker in de kruising. Vlak voor rust raakte Huntelaar opnieuw de lat, waardoor de ploegen met een gelijke stand gingen rusten.

In de tweede helft kwamen de Duitsers al snel op voorsprong: Paulinho kopte de 2-1 achter Varela. Na een uur spelen moest Ajax verder zonder Labyad, die na een stevige ingreep van Mitchell Weiser geblesseerd naar de kant moest. Hij werd vervangen door Leo Thethani. Ajax slaagde er uiteindelijk niet in een gelijkmaker te forceren. In de slotfase gunde Ten Hag nog enkele talenten wat speelminuten. Zo kwam Terrence Douglas binnen de lijnen voor Boy Kemper en kwamen Eros Maddy en Abdallah Aberkane erin voor Vaclav Cerny en doelpuntenmaker Danilo.

Opstelling Ajax: Varela, Veltman, Magallan, Solomons, Kemper, Ter Heide, Cerny, Sinkgraven, Huntelaar, Labyad, Danilo