Van den Berg kopt Oranje-talenten naar belangrijke overwinning in elitegroep

20-03-2019 21:09
13

Oranje Onder-19 heeft de eerste stap naar het EK gezet. De talenten van bondscoach Maarten Stekelenburg klopten in Hardenberg Wales met 2-1. Oranje speelt in de zogenaamde eliteronde en moet in een poule van vier naast Wales ook met Spanje en Slovenië afrekenen.

In de eerste helft kwam Oranje Onder-19 op voorsprong door een doelpunt van Juan Castillo, aanvaller van Chelsea. De negentienjarige Castillo, die in het verleden in de jeugdopleiding bij Ajax speelde, scoorde op aangeven van Feyenoorden Orkun Kökcü. Vlak voor tijd kwam Wales op gelijke hoogte via Christian Norton, maar dat was buiten Sepp van den Berg gerekend. De verdediger van PEC Zwolle kopte in de absolute blessuretijd de 2-1 tegen de touwen.

Oranje Onder-17 komt ook in de eliteronde uit en is de poule met een ruime zege gestart. De leeftijdsgenoten van Noord-Ierland werden kansloos gelaten: 5-0. De Noord-Ieren speelden geruime tijd met tien man en daar wist de ploeg van bondscoach Peter van der Veen van te profiteren. Brian Brobbey (2), Ian Maatsen, Naci Ünüvar en Dirk Proper troffen doel.