Duitsland reist na oefenwedstrijd zonder overwinning af naar Amsterdam

20-03-2019 22:37
24

Duitsland heeft ter voorbereiding op het duel tegen Oranje de oefenwedstrijd tegen Servië met 1-1 gelijkgespeeld. Die Mannschaft keek in Wolfsburg al na twaalf minuten tegen een achterstand aan door een treffer van Luka Jovic, maar kwam na een goede tweede helft via Leon Goretzka toch nog langszij.

Jonathan Tah en Niklas Süle vormden het hart van de gammele Duitse defensie, die al in de twaalfde minuut een tegentreffer moest toestaan. Een Servische hoekschop belandde op het voorhoofd van Eintracht Frankfurt-spits Luka Jovic, die Manuel Neuer kansloos liet en de openingstreffer op het bord zette.

Daar waren de Duitse fans in Wolfsburg niet van gediend. Die Mannschaft werd uitgefloten en ook een levensgrote kans voor Timo Werner bracht daar geen verandering in. De spits van RB Leipzig leek de Duitsers op gelijke hoogte te gaan zetten, maar miste jammerlijk. De Serviërs, waar Dusan Tadic ontbrak, straften het niet af. Vlak voor rust liet Adem Ljajic een dot van een kans liggen, waardoor de marge slechts één treffer bleef.

Na de pauze speelden de Duitsers een stuk beter. De wissels van Joachim Löw, die Marco Reus en Leon Goretzka in de ploeg bracht, pakten goed uit en de ene na de andere aanval rolde op het doel van Marko Dmitrovic af. Nadat Leroy Sané en Ilkay Gündogan niet wisten te scoren drukte invaller Goretzka wel af toen hij de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten vond: 1-1.

Een gelijke stand was echter nog niet genoeg voor Duitsland, dat nog een hogere versnelling wist te vinden. Dmitrovic, de Servische keeper van Eibar, kreeg veel te doen maar kweet zich uitstekend van zijn taak. Hij hield in het restant van de wedstrijd zijn doel schoon, waardoor de Serviërs (ondanks een late rode kaart voor een schandalige overtreding van Milan Pavkov) toch een gelijkspel meenamen uit Wolfsburg.