Stam genomineerd voor eretitel: beste niet-Britse speler uit de Premier League

Stam genomineerd voor eretitel: beste niet-Britse speler uit de Premier League

21-03-2019 11:25
67

Jaap Stam is genomineerd door de BBC voor de eretitel 'beste niet-Britse speler in de geschiedenis van de Premier League'. De oud-verdediger van Manchester United is de enige Nederlander die verkozen kan worden.

Dennis Bergkamp (voormalig Arsenal-speler) en Ruud van Nistelrooy (voormalig Manchester United-speler) moeten het doen met een eervolle vermelding door de BBC. De 4-koppige jury bestond uit Alan Shearer, Ruud Gullit, Chris Sutton en Rory Smith, een journalist van The New York Times. "Als je kijkt naar elegantie, dan hoeft Bergkamp in niemand zijn meerdere te erkennen", zei Gullit over de oud-topschutter van Arsenal.

De 46-jarige Stam, komend seizoen hoofdtrainer van Feyenoord, neemt het niet op tegen de minste spelers. Naast Stam zijn Sergio Agüero, Eric Cantona, Petr Cech, David de Gea, Didier Drogba, Thierry Henry, Vincent Kompany, Cristiano Ronaldo, Peter Schmeichel, David Silva, Nemanja Vidic en Patrick Vieira genomineerd. Zaterdag wordt de winnaar bekendgemaakt op de website van de BBC.