Van Dijk gaf goedkeuring aan debuut: 'Maar wie kan er niet naast Virgil spelen?'

Van Dijk gaf goedkeuring aan debuut: 'Maar wie kan er niet naast Virgil spelen?'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 11:59do 21-03-2019 om 11:59

Laatste update: donderdag 21 maart 2019 om 12:15do 21-03-2019 om 12:15

Assistent-trainer Pepijn Lijnders denkt dat het Nederlandse talent Ki-Jana Hoever zich bij Liverpool geen beter rolmodel kan wensen dan Virgil van Dijk. Dat stelt hij in gesprek met de NOS.

"Ik denk dat je geen beter rolmodel kunt hebben als centrale verdediger. Virgil is natuurlijk continu beter geworden. Hij heeft zich continu ontwikkeld. Dat toont karakter en wil. En ik denk dat het einde qua ontwikkeling nog lang niet daar is", aldus Lijnders in gesprek met de NOS.

Volgens Lijnders is Van Dijk niet alleen een rolmodel in het voetballende gedeelte. "Ik denk vooral ook naast het veld. Hoe hij omgaat met materiaal, met mensen binnen de club. Hoe hij altijd zegt waar het op staat... vertrouwen geven, maar ook hetzelfde moment kritisch zijn naar je ploeggenoten."

Of Hoever een mooie toekomst wacht, is volgens Lijnders nog even afwachten. "Ik denk dat je juist rond een talent altijd erg voorzichtig moet zijn", stelt hij. Begin dit jaar debuteerde Hoever in de hoofdmacht in de FA Cup-wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. "Ik vroeg aan Virg of Ki-Jana er klaar voor was om te spelen tegen Wolves. Hij zei: honderd procent. Maar wie kan er niet naast Virgil spelen, haha."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws