LIVE: Oranje dankt Memphis voor ruime zege op Wit-Rusland

LIVE: Oranje dankt Memphis voor ruime zege op Wit-Rusland

21-03-2019 22:34 Laatste update: 22:34
170

Het Nederlands elftal begint donderdagavond in De Kuip aan de kwalificatie voor het EK 2020. Wit-Rusland is de eerste tegenstander van de ploeg van bondscoach Ronald Koeman, die voor dezelfde elf namen kiest als tegen Frankrijk.

De keuzeheer heeft geen verrassingen in petto. Jasper Cillessen staat onder de lat. Voor de reservedoelman van FC Barcelona een viermansdefensie, met Virgil van Dijk en Mathijs de Ligt in het centrum en Daley Blind en Denzel Dumfries op de flanken. Ajacied Frenkie de Jong krijgt - zoals aangekondigd door Koeman - geen rust. Hij vormt een middenveld met Marten de Roon en Georginio Wijnaldum. Memphis Depay, Ryan Babel en Steven Bergwijn staan voorin.

Meest bekende gezicht bij de tegenstander is Alexander Hleb, maar hij begint op de bank. De voormalig speler van onder meer Arsenal en FC Barcelona is inmiddels 37 jaar en staat onder contract bij BATE Borisov.

Nederland speelt zondag al zijn tweede kwalificatiewedstrijd. Dan wacht Duitsland in de Johan Cruijff Arena. De beste twee landen uit de poule plaatsen zich voor het EK. De andere opponenten zijn Estland en Noord-Ierland.

Opstelling Nederland: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, De Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Depay en Babel

Opstelling Wit-Rusland: Gorbunov; Polyakov, Shitov, Martynovich, Sivakov; Dragun, Kovalev, Maevski; Putilo, Stasevich, Signevich