Oranje-tegenstander Noord-Ierland doet goede zaken, ook België begint goed

21-03-2019 23:08 Laatste update: 22-03-2019 16:57
16

Ook Oranje-tegenstander Noord-Ierland is goed begonnen aan de kwalificatie voor het EK in 2020. Zonder al teveel problemen werd tegenstander Estland met 2-0 verslagen.

Groep C
Bondscoach Michael O'Neill zag zijn ploeg scherp beginnen tegen Estland, maar het ontbrak de EK-verrassing van 2016 aan scherpte. Noord-Ierland kreeg voldoende kansen in de eerste helft, maar maakte die simpelweg niet af. Estland kon geen vuist maken en liet het allemaal maar gebeuren. Na de rust wisten de Noord-Ieren toch de ban te breken. In de 56e minuut drukte Nial McGinn af na een voorzet vanaf links van Kyle Lafferty: 1-0.

Estland kwam tot de goal nauwelijks in het stuk voor, maar kreeg plots mogelijkheden om gelijk te maken. Noord-Ierland wist de wedstrijd echter een kwartier voor tijd in het slot te gooien dankzij Steven Davis, die vanaf de stip aan mocht leggen en kon scoren. Noord-Ierland neemt het dinsdag op tegen Wit-Rusland. Duitsland is zondag de tegenstander van Nederland in Amsterdam.

Groep I
België heeft kwartfinalist van het afgelopen WK Rusland met pijn en moeite over de knie weten te leggen. Een grote blunder van Thibaut Courtois bleek geen fatale gevolgen te hebben: 3-1. Youri Tielemans zette België na iets minder dan een kwartier op het goede spoor, maar van die voorsprong was twee minuten later niets meer over toen Courtois begon te blunderen. De Belgische doelman treuzelde, waardoor de Russen konden onderscheppen en Denis Cheryshev kon scoren: 1-1.

Eden Hazard nam België vervolgens bij de hand en zette de ploeg van bondscoach Roberto Martinez vlak voor rust weer op voorsprong. De aanvaller mocht vanaf de stip aanleggen na een overtreding van Yuri Zhirkov in het strafschopgebied. Rusland kreeg vroeg in de tweede helft grote kansen op de gelijkmaker, al deelde België daarna de lakens uit. De beslissing viel een kwartier voor tijd toen Hazard in de rechterhoek raak kon schieten: 3-1.