'Vermoedelijke opstellingen: Koeman ontloopt lastige puzzel en zet PSV'er op Sané'

'Vermoedelijke opstellingen: Koeman ontloopt lastige puzzel en zet PSV'er op Sané'

23-03-2019 06:55 Laatste update: 24-03-2019 19:24
68

Bondscoach Ronald Koeman lijkt geen wijzigingen door te voeren voor het EK-kwalificatieduel met Duitsland, zondagavond in de Johan Cruijff Arena. Het Nederlands elftal treedt vermoedelijk in dezelfde opstelling aan als tegen Wit-Rusland (4-0).

Volgens het Algemeen Dagblad moet Koeman mogelijk alleen op rechtsachter puzzelen. Kenny Tete viel tegen de Wit-Russen geblesseerd uit, nadat hij kort daarvoor Denzel Dumfries had vervangen. De PSV'er had lichte klachten, maar lijkt fit genoeg om in de basis te beginnen. Mocht hij toch niet kunnen spelen, dan zijn Hans Hateboer en Quincy Promes de alternatieven. Laatstgenoemde speelt bij zijn club Sevilla als vleugelverdediger, zij het in een 5-3-2 systeem. De kans lijkt klein dat Koeman het daadwerkelijk met Promes aandurft tegen Leroy Sané.

Verder zijn er geen verrassingen bij Oranje. Jasper Cillessen is opnieuw de doelman, met voor hem Matthijs de Ligt en aanvoerder Virgil van Dijk. Daley Blind is de linksback. Balafpakker Marten de Roon krijgt tegen Duitsland de voorkeur boven Davy Pröpper. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zijn onomstreden. Voorin geldt dat voor Memphis Depay, die twee keer scoorde en twee assists gaf tegen Wit-Rusland. Hij wordt geflankeerd door Ryan Babel en Steven Bergwijn.

Bij de Duitsers lijkt het gevaar voorin van Sané, Timo Werner en Marco Reus te moeten komen. Op het middenveld is Toni Kroos de regisseur, terwijl aanvoerder Manuel Neuer nog altijd de eerste keus is onder de lat. De routinier van Bayern München stuurt een vijfmansdefensie aan.

Vermoedelijke opstellingen volgens het AD:

Nederland: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, De Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Memphis, Babel

Duitsland: Neuer; Kehrer, Ginter, Süle, Rüdiger, Schulz; Kimmich, Kroos; Werner, Reus, Sané