'Allemansvriend' De Boer moest met zaakwaarnemers praten: 'Belachelijk'

'Allemansvriend' De Boer moest met zaakwaarnemers praten: 'Belachelijk'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 08:14za 23-03-2019 om 08:14

Laatste update: zaterdag 23 maart 2019 om 09:47za 23-03-2019 om 09:47

Frank de Boer bewaart geen fijne herinneringen aan zijn korte periode bij Internazionale. De 48-jarige trainer, inmiddels aan het roer bij MLS-club Atlanta United, zou zijn avontuur in Italië nu anders hebben aangepakt.

"Ik heb zeker goede dingen gedaan, maar moet ook in de spiegel kijken. Sommige dingen hadden beter gekund. Daar heb ik van geleerd", zegt De Boer in het Algemeen Dagblad. "Bij Inter heb ik veel te veel hooi op m'n vork genomen. Wilde ik de hele structuur en cultuur veranderen, omdat die club al lang niks meer had gewonnen. Daar heb ik me helemaal in verdiept, terwijl ik eigenlijk gewoon met spelers wil werken."

"Ik had te maken met een verrotte groep, maar mocht bepaalde spelers er niet uitgooien", vervolgt de voormalig oefenmeester van Ajax. "Daarin had ik het gaspedaal misschien wat harder moeten indrukken. Als je een kentering wilt veroorzaken, moet je zulke dingen in het begin voor elkaar krijgen. Misschien wilde ik te veel een allemansvriend zijn."

Zo moest De Boer in Milaan soms met zaakwaarnemers praten. "Te belachelijk voor woorden. Een van hen zei zelfs dat ik geen coach bij Inter was geweest als hij had geweten dat ik z'n speler niet zou opstellen. Dat is de invloed die ze daar hebben. Ik ben blij dat ik daar geen last meer van heb."

Lees ook: De Boer: 'Om iedere kans op ergernis te vermijden pas ik mijn gedrag aan'

Poll

Gaat De Boer in Atlanta wél slagen?

(8526 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws