De Roon: 'Het zou ook gek zijn om die Duitse jongens dat te verwijten'

De Roon: 'Het zou ook gek zijn om die Duitse jongens dat te verwijten'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 08:54za 23-03-2019 om 08:54

Marten de Roon heeft nog altijd een speciaal gevoel bij de interlands tegen Duitsland, maar de middenvelder van het Nederlands elftal erkent dat de scherpe randjes er een beetje af zijn. Dat vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Het topvoetbal is geïnternationaliseerd. Bijna elke Oranje-speler heeft wel een Duitse teamgenoot. "En wat er zeventig, tachtig jaar geleden is gebeurd in de oorlog: voor onze generatie is dat een eeuwigheid geleden", zegt De Roon. "We kennen de geschiedenis natuurlijk, maar we zijn niet opgegroeid met die pijn. Het zou ook gek zijn dat jongens te gaan verwijten van wie de ouders destijds nog niet eens geboren waren."

"Maar tegelijk: spelen tegen Duitsland blijft speciaal, iedereen kent de rivaliteit. Het is toch anders dan tegen andere toplanden. Zo is het ook wel weer", aldus de middenvelder van Atalanta Bergamo, die bijval krijgt van Ryan Babel. "Het is een beetje zoals met de Klassieker. Je voelt aan alles dat het anders is dan bij normale topwedstrijden. Bij het publiek, maar ook bij de spelers. Van Duitsland wil je gewoon altijd winnen."

Poll

Wat wordt Nederland-Duitsland?

(13648 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws