Jong Oranje al bezig met Eredivisietopper: 'Dat valt moeilijk te ontkennen'

Jong Oranje al bezig met Eredivisietopper: 'Dat valt moeilijk te ontkennen'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 10:35za 23-03-2019 om 10:35

De Eredivisietopper tussen Ajax en PSV werpt zijn schaduw alvast vooruit over het trainingskamp van Jong Oranje in Spanje. De talenten onder 21 jaar spelen twee oefenduels, maar PSV'er Cody Gakpo houdt het duel tegen Ajax wel in het achterhoofd.

Jong Oranje speelt tegen de leeftijdsgenoten van Egypte en de Verenigde Staten, waarna volgende week zondag de kraker tussen Ajax en PSV op de rol staat. "De clubkleuren vallen even weg, maar natuurlijk weet iedereen dat er een heel belangrijke wedstrijd aankomt", zegt Gakpo tegen het Eindhovens Dagblad.

"Dat valt moeilijk te ontkennen, al willen we ons hier wel volledig focussen op Jong Oranje", gaat de vleugelspeler van de Eindhovenaren verder. "Ajax-PSV is altijd een van de grootste wedstrijden van het seizoen en nu helemaal belangrijk voor ons."

Gakpo zit voor het eerst bij de selectie van Jong Oranje, maar voelt zich wel meteen thuis. "Veel spelers kende ik al van vroegere jeugdinterlands of omdat je elkaar via wedstrijden van de clubs tegen bent gekomen. Het is allemaal weer net iets professioneler, op alle fronten. Keihard werken en daarbuiten hebben we het ook goed met elkaar. Al een aantal jaren wordt er weer meer gekaart in het voetbal en dat gebeurt ook bij Jong Oranje."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws