'Ik word nog altijd kwaad op mezelf als ik aan die verloren WK-finales terugdenk'

'Ik word nog altijd kwaad op mezelf als ik aan die verloren WK-finales terugdenk'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 11:34za 23-03-2019 om 11:34

Ruud Krol wordt nog altijd kwaad als hij terugdenkt aan de twee WK-finales die hij verloor met het Nederlands elftal. De voormalig verdediger, die zondag zeventig jaar wordt, vindt dat de gloriejaren van het Nederlandse voetbal bekroond hadden moeten worden met een prijs.

Nederland verloor in 1974 met 2-1 van West-Duitsland en ging in 1978 na verlenging met 3-1 onderuit tegen gastland Argentinië. "Rinus Michels is door France Football uitgeroepen tot de beste trainer aller tijden", begint Krol te vertellen tegen het Algemeen Dagblad. "Het gaat dan over een revolutie in het voetbal, de bewondering is wereldwijd tot op de dag van vandaag enorm. En die was nog groter geweest als we de wereldtitel hadden gepakt."

"Ik heb twee keer een finale van het WK verloren en tot op de dag van vandaag word ik kwaad op mezelf als ik eraan denk", baalt Krol. "In 1974 waren we zo goed. In 1978 minder, maar er zat een enorm karakter in de ploeg. We waren er tweemaal zó dicht bij, zowel tegen de Argentijnen als tegen de Duitsers."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws