Van Barcelona naar Enschede: 'Suárez en Neymar op de bank, ik op het veld'

Van Barcelona naar Enschede: 'Suárez en Neymar op de bank, ik op het veld'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 14:55za 23-03-2019 om 14:55

Laatste update: zaterdag 23 maart 2019 om 15:05za 23-03-2019 om 15:05

Javier Espinosa en Aitor Cantalapiedra mochten ooit als jeugdspelers van FC Barcelona dromen van een doorbraak in het eerste elftal, maar spelen anno 2019 bij FC Twente. De Spaanse smaakmakers koesteren de herinneringen aan hun tijd in Catalonië.

Aanvallende middenvelder Espinosa speelde jarenlang samen met Sergi Roberto. "En bij de Spaanse jeugdploegen met spelers als Alvaro Morata, Isco en Koke. Vaak vormde ik met die laatste twee één middenveld", vertelt hij aan De Telegraaf. De nu 26-jarige spelmaker werd vergeleken met Andrés Iniesta. "Dat vond ik heel mooi. Ik had ook een goede band met Iniesta, die echt belangstelling had in mij en naar me toe kwam met tips. Dat zijn mooie herinneringen."

Cantalapiedra haalde uiteindelijk het eerste elftal van FC Barcelona, al bleef de teller steken op twee bekerwedstrijden. "In een bekerwedstrijd stond ik in het veld en zaten Luis Suàrez en Neymar op de bank", weet hij nog. Daags na zijn debuut werd de vleugelaanvaller aangesproken door Lionel Messi. "Hij feliciteerde me en vroeg me de selectie toe te spreken. Dat hoorde erbij, vertelde hij me."

Na enkele omzwervingen zijn de twee in Enschede beland, waar ze het, ondanks de Nederlandse winterkou, uitstekend naar hun zin hebben. "Nederland is een goed voetballand voor mij, want hier is er ruimte om te voetballen en dat ligt mij wel", vindt Espinosa. "De sfeer in de Grolsch Veste vind ik ook geweldig. Ik heb nog nooit in zo'n geweldige entourage gespeeld als hier bij FC Twente."

Espinosa en Cantalapiedra komen zondagmiddag weer in actie met de Tukkers. Om 14.30 uur begint de Keuken Kampioen Divisie-kraker op bezoek bij nummer drie Go Ahead Eagles.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat wordt Go Ahead Eagles-FC Twente?

(928 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws