Driessen: 'Ziyech zal alles op alles zetten om weg te gaan, nu Schreuder vertrekt'

Driessen: 'Ziyech zal alles op alles zetten om weg te gaan, nu Schreuder vertrekt'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 15:33za 23-03-2019 om 15:33

Laatste update: zaterdag 23 maart 2019 om 15:42za 23-03-2019 om 15:42

Valentijn Driessen denkt dat het vertrek van assistent-trainer Alfred Schreuder gevolgen zal hebben voor Ajax. De nieuwe trainer van het Duitse Hoffenheim staat er volgens de chef voetbal van De Telegraaf goed op bij de huidige spelersgroep, vooral bij Dusan Tadic en Hakim Ziyech.

De twee kennen Schreuder nog van hun tijd bij FC Twente en werken samen graag met de oud-middenvelder van onder meer NAC Breda, Feyenoord en RKC Waalwijk. "Ik denk dat Ziyech ook onherroepelijk weggaat als Schreuder vertrekt", liet Driessen vrijdagavond weten bij Veronica Inside. "Die kans was al groot, maar hij zal nu alles op alles zetten om weg te gaan. Want Ziyech en Erik ten Hag: dat botert gewoon niet."

Schreuder geldt als 'stille kracht achter de schermen' in Amsterdam, meent Driessen. "Hij houdt de boel een beetje bij elkaar, dat hoor je van al die spelers. Dus wat dat betreft is hij heel belangrijk." De spelersgroep zou Schreuder zelfs eerder als de 'echte' hoofdtrainer beschouwen. "Dat is wel pijnlijk om te zien. Als er iets veranderd moet worden, komen de spelers langs de lijn eerder naar hem toe."

Lees ook: Ajax-spelers 'lopen weg met Schreuder': 'Heeft invloed op hun keuze volgend jaar'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Schreuder zich staande houden als hoofdtrainer in de Bundesliga?

(3568 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws