Missie geslaagd voor Seedorf, Kluivert en Onana: Kameroen naar Afrika Cup

23-03-2019 18:18 Laatste update: 24-03-2019 07:05
43

Patrick Kluivert en Clarence Seedorf zijn in hun missie om zich met Kameroen te plaatsen voor de Afrika Cup geslaagd. Op de Comoren werd zaterdagmiddag een 3-0 overwinning geboekt, waardoor Kameroen als tweede eindigt in Groep B. Marokko is groepswinnaar geworden.

Kameroen zou de Afrika Cup organiseren, maar de CAF ontnam het land de organisatie omdat de accomodaties en de infrastructuur van het land niet goed genoeg waren. Daardoor mocht Egypte het toernooi organiseren en moest Kameroen zich via kwalificatie zien te plaatsen.

Er stond veel spanning op de wedstrijd tussen Kameroen en de Comoren, wat duidelijk zichtbaar was. Beide ploegen weigerden kansen te creëeren en gas te geven. Toch waren de grootste mogelijkheden na de openingsfase voor de ploeg van Seedorf en Kluivert. Na 37 minuten viel de openingstreffer, die gemaakt werd door Paris Saint-Germain-speler Maxim Choupo-Moting.

De Comoren kregen vlak voor rust nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Ajax-doelman André Onana hield zijn doel schoon. Kameroen wist de wedstrijd vlak na de rust te beslissen. Christian Bassogog zag een afstandsschot achter de doelman van de Comoren belanden: 2-0. Kameroen gaf na de tweede goal weinig gas meer en besefte dat de buit zo goed als binnen was. In de slotfase maakte invaller Clinton Njié er nog 3-0 van.

De Afrika Cup wordt gespeeld tussen 21 juni en 19 juli.