'Onderhandelingen tussen FC Barcelona en Ajax in 'beslissende fase''

'Onderhandelingen tussen FC Barcelona en Ajax in 'beslissende fase''

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 18:57za 23-03-2019 om 18:57

De onderhandelingen tussen FC Barcelona en Ajax over Matthijs de Ligt zijn in een beslissende fase terechtgekomen, schrijft Mundo Deportivo. Barcelona-directeuren Josep Maria Bartomeu en Oscar Grau zijn komende week in Amsterdam, zoals Ondo Cero al meldde.

'Beslissende dagen voor De Ligt', kopt Mundo Deportivo, dat de afgelopen maanden veel berichten over Frenkie de Jong en De Ligt geschreven heeft. De Spaanse krant weet dat Bartomeu en Grau komende week in Amsterdam zijn voor een vergadering van de European Club Association (ECA). Ondertussen wordt er ook een bezoekje aan de Johan Cruijff Arena gebracht, om met Ajax over De Ligt te onderhandelen.

'Ajax vraagt een vergelijkbaar bedrag als de 75 + 11 miljoen die Frenkie gekost heeft', aldus de krant. Barcelona is achter de schermen al bezig om topprioriteit De Ligt naar Camp Nou te halen. Naar verluidt zijn de onderhandelingen in een beslissende fase terechtgekomen.

Alle partijen hopen dat de onderhandelingen zo snel mogelijk afgerond zijn. Barcelona heeft dan geïnteresseerde clubs als Paris Saint-Germain, Atlético Madrid, Real Madrid, Bayern München en Juventus definitief achter zich gelaten, terwijl Ajax zich in alle rust kan voorbereiden op de Champions League-wedstrijden tegen Juventus. Rond de transfer van De Jong ontstond veel commotie. Dat moet deze keer worden voorkomen.

Barcelona heeft onlangs de negentienjarige Jean-Clair Todibo vastgelegd, maar de jonge Fransman wacht nog op zijn debuut in het eerste elftal. Als De Ligt naar Spanje komt, is de kans groot dat Todibo wordt verhuurd.

Lees ook: Onda Cero: Bartomeu reist af naar Nederland en wil De Ligt definitief overhalen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws