'Na zes jaar in Duitsland voel ik een sterke verbondenheid met dat land'

'Na zes jaar in Duitsland voel ik een sterke verbondenheid met dat land'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 19:34za 23-03-2019 om 19:34

KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma speelde zes jaar lang in de Bundesliga en voelt zich daardoor verbonden met Duitsland. Zondagavond staat de EK-kwalificatiewedstijd tussen Nederland en de Duitsers op het programma. Hoogma kijkt daar met bewondering naar.

"Na zes jaar Duitsland (bij Hamburger SV, red.) voel ik een sterke verbondenheid met dat land", vertelt Hoogma (50) in het Dagblad van het Noorden. "Als gezin hebben we er in een heel fijne buurt gewoond. Onze jongste is er geboren. Nog steeds hebben we er heel fijne contacten. Maar los daarvan is Nederland-Duitsland natuurlijk een bijzondere wedstrijd tussen twee grote voetballanden.”

Hoogma probeert te leren van hoe de Duitsers naar voetbal kijken, maar ook andere landen zijn inspiratiebronnen voor de KNVB. "We leggen ons oor te luisteren bij de technische mensen van de landen waartegen wij spelen. Om bijvoorbeeld te vernemen hoe de trainersopleiding daar georganiseerd is. Dat hebben we met Italië, Frankrijk en België gedaan en dus ook met Duitsland. Dat doen we juist rond dit soort wedstrijden."

Velen denken dat de directeuren bij de KNVB een luizenbaan hebben, maar Hoogma bestrijdt dat. "De gewone man ziet ons op de tribune en denkt: daar zitten ze weer mooi vooraan hoor, de bobo's. Maar we proberen er wel degelijk een nuttige tijdsbesteding aan te geven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws